Следвайте ни

Аграрният университет – домакин на информационен ден на EIT-FOOD хъб България

viber icon

На 4 юни 2021 г. в Аграрния университет – Пловдив се проведе Информационен ден на Европейския институт за иновации и технологии (EIT Food) в България. EIT е орган на Европейския съюз, целящ да увеличава възможностите на Европа в областта на иновациите. EIT Food e водеща европейска инициатива за иновации в храните. Участие взеха евродепутатът г-н Асим Адемов и г-жа Карина Ангелиева от МОН, Ръководството на АУ, представители на висши училища и научни институции, предприемачи в агро-хранителния сектор, студенти и преподаватели.

Консорциумът включва Аграрен университет – Пловдив, Клийнтех България и СУ „Св. Климент Охридски" и е Хъб мениджър на EIT Food за България. Събитието представи възможностите на програмите на EIT-Food за подкрепа на български студенти, предприемачи, преподаватели и учени, работещи в сферата на хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство. Хъбът ще улесни участието им в инициативите на EIT-Food в Европа, ще създаде условия за подпомагане развитието на стартъпи, трансфер на научни знания и иновативни технологии и съвместно участие в национални и международни програми и проекти.

В интерактивна комуникация студентите и младите учени заявиха интерес за включване в дейностите, които EIT Food предоставя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?