Следвайте ни

Абитуриентите искат изпращане в училищния двор с писмо до премиера

viber icon

Да бъде разрешено изпращането на абитуриентите в дворовете на училищата. За това настояват в писмо до премиера зрелостниците от фейсбук група  ИЗПРАЩАНЕ – 2020, която наброява около 15 000 членове.

Като аргументи те посочват, че със заповед беше разрешено посещението на търговски площи на открито на заведения при спазване на определени противоепидемични мерки.

„Изхождайки от горепосочената заповед, ние считаме, че не би могло да представлява трудност да се осъществи тазгодишното изпращане на всички бъдещи абитуриенти, при съответно спазени противоепидемични указания. Едно училищно изпращане се състои на открито пространство, в рамките на училищен двор. Изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се казва в писмото.

„Всички ученици преживяхме много трудности през изминалите месеци. Това са последните ни дни в училище, последните мигове като ученици. Завършва един изключително важен етап от нашия живот“, пише още в писмото, което завършва с призив да бъде направен компромис, който  да се вмести в поетапното премахване на ограничителните мерки.

В последните си изявления за приключването на учебната година министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че никой не препоръчва провеждането на абитуриентските балове. Той обаче направи уговорката, че МОН не регулира това. И изрази надежда, че ситуацията ще се подобри.

Каква е позицията на пловдивските директори и какво подготвят за последния учебен ден на зрелостниците - 14 май - очаквайте в Марица.бг

Снимки на Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

TAURUS

12.05.2020 | 11:48

Какви охранени абитуриентки,с висящи дебели ръце като бухали.Как никой не ги посъветва 1)да вземат да отслабнат преди това важно събитие Абитуриентския бал и 2)като си подбират официален тоалет предвид габаритите да изберат нещо със закрити рамена.Така с тези разплути телеса нещо не хващат окото,за Родопа са.

Отговори
1 1

DIVINE MOON

12.05.2020 | 11:02

Внимание: Търсите ли ИСТИНСКА ФИНАНСОВА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, която да ви даде заем между 5000 и 50 000 000 евро (за бизнес или фирмен заем, личен заем, жилищен кредит, заем за автомобил, заем за консолидация на дълга, рисков капитал, заем за здравни грижи и др.) Или ви е отказан кредит от банка или финансова институция поради една или друга причина? Кандидатствайте сега и обработете и одобрете реалния финансов заем в рамките на 3 дни. КОМПАНИЯ ЗА КОПЕРАТИВНО КРЕДИТНО ЗАДАВАНЕ НА МОН, ние сме „Международно акредитиран заем заем“, който дава ИСТИНСКИ ФИНАНСОВИ ЗАЕМИ на физически лица и компании с ниска лихва от 2% с валидната ви лична карта или международния паспорт на вашата страна за проверка. Погасяването на нашия заем започва 1 (една) година след като сте получили заема, а продължителността на погасяване варира между 3 и 35 години. ЗА НЕЗАБАВНА ОТГОВОРНОСТ И ОБРАБОТКА НА ЗАЯВКАТА СИ ЗА ЗАЕМ В рамките на 2 работни дни, Свържете се директно с нас чрез този имейл: [email protected] Свържете се с нас със следната информация: Пълно име:____________________________ Необходима сума като заем: ________________ Продължителност на кредита: _________________________ Цел на заема: ______________________ Дата на раждане:___________________________ Пол: _______________________________ Семейно положение:__________________________ Адрес за контакт:_______________________ Град / Пощенски код: __________________________ Страна:_______________________________ Професия:____________________________ Мобилен телефон:__________________________ Изпратете заявката си за незабавен отговор на: [email protected] Благодаря ти. БОЖЕСТВЕН МОН Директор. ДИВИНОВА КОМПАНСКА КОМПАНСКА КОМПАНИЯ Email: [email protected]

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?