Следвайте ни

95-годишен юбилей отбеляза СУ „Хр. Ботев” - Септември (МНОГО СНИМКИ)

viber icon

95-годишен юбилей отбеляза с голямо тържество СУ „Христо Ботев”, гр. Септември. 
Празникът беше двоен за ученици и учители от септемврийското школо, тъй като се състоя в навечерието на Деня на народните будители(1-ви ноември).
Началото на честването беше положено още в 15 часа с празничен водосвет. 
Той беше последван от юбилейна сбирка на сегашния и предишен педагогически състав на училището, а в 
17, 30 часа от площад „Фонтани” стартира Факелно шествие.
В него по традиция се включиха ученици и учители от СУ „Хр. Ботев”, начело с директорът Ивалина Табакова, ръководство и членове на НЧ „Будители”, водени от Ваня Биволарска, екипът на общинския кмет Марин Рачев, общественици и граждани. 
Шествието премина по Главната улица и завърши пред Младежкия дом, където беше кулминацията на тържеството. 
Да уважат юбилея на СУ „Христо Ботев” в препълнената зала на Младежкия дом пристигнаха кметът на Общината Марин Рачев и заместникът му инж. Явор Митев, народният ни представител Даниела Малешкова, членове от управленския екип на администрацията, общински съветници, бившите кметове Никола Попов и Йордан Елинчев, проф. Божидар Андонов от Богословския факултет при СУ „Климент Охридски” и други. 
Първа приветствие направи народната ни представителка Даниела Малешкова. 
„Мили ученици, следвайте мотото на вашето училище – „Учете днес, за да успеете утре”. 
Учители, самодейци, читалищни дейци, в навечерието на този толкова български празник – 1-ви ноември, Деня на народните будители, ви пожелавам здраве, сили, вдъхновение и да продължавате да пръскате светлина”, заяви в емоционалното си слово г-жа Малешкова. 
След това тя прочете и поздравителен адрес от името на председателя на парламентарната комисия по „Образование и наука” г-жа Милена Дамянова. 
„Скъпи приятели, това е един от дните, в които наистина се вълнувам като малко дете.
За мен е чест и огромна радост заедно в този препълнен салон да посрещнем юбилея на СУ „Хр. Ботев”, както и да дадем началото на утрешния още по-голям празник – Деня на народните будители. 
Бъдете все така упорити, давайте всичко от себе си за да може наистина да се гордеем с нашите деца, които правят така, че община Септември да бъде една от водещите, когато става въпрос за духовно израстване”, заяви от своя страна кметът Марин Рачев. 
Той връчи букет на директорът на СУ „Христо Ботев” Ивалина Табакова от името на целия управленски екип в Общината, част от който и самата тя беше до преди малко повече от година и половина. 
След това кметът остана на подиума за да награди с плакети по повод Деня на будителите председателят на НЧ „Будители” Ваня Биволарска, отец Йордан Василев и директорът на Младежкия дом Владимир Дончев. 
Марин Рачев отличи с грамоти призьорите от национални конкурси - Веника Боерикова(първо място в НК „Бог е любов”) и Симона Божилова(2 място, НК „Вълшебния свят” на Ангел Каралийчев). 
Приветствие към учителския колектив и учениците на СУ „Хр. Ботев” направи Албена Димитрова, старши експерт от РИО на МОН – Пазарджик.
Юбилярите получиха и поздравителни адреси от министъра на Образованието и науката Красимир Вълчев, областният управител Стефан Мирев и още от десетки училища, детски градини и читалища от община Септември и Пазарджишка обаст.
От своя страна директорът на СУ „Христо Ботев” Ивалина Табакова прочете подробен исторически доклад, обхващаш целият 95-годишен период на развитие на училището, който бе и дигитално илюстриран с уникални снимки от архива на учебното заведение. 
След края на официалната част програмата продължи с многобройни изпълнения – рецитали, танци и сценки с участието на ученици от СУ „Хр. Ботев”. 
Участваха и представители на ФТА „Загоровче”, ФГ „Мераклии”, деца от детските градини в Септември и други.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?