71

8 кандидата отпадат от директорските конкурси в Пловдивско, 21 отиват на втори тур

Прекратяват конкурсите за ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Дълбок извор и ОУ „Д-р Петър Берон“ в Чалъкови

21 от общо 29 кандидати в конкурсите за директори в 17 пловдивски училища са получили повече от 30 точки на първия етап и предстои да се явят на втори.  Осем не са покрили този минимум и не са допуснати до следващия кръг.

Вчера кандидатите за конкурсите в цялата страна държаха единен тест, в който за 70 минути трябваше да отговорят на 50 въпроса. Всички питания бяха с един избираем отговор от 3 възможни.

След първия етап на конкурса той ще бъде прекратен за още две училища в област Пловдив – ОУ „Св. св. Кирил и Методий,“ с. Дълбок извор, община Първомай и ОУ „Д-р Петър Берон“, с . Чалъкови, община Раковски“. Причината е, че кандидатите за тях не са издържали първия етап.

Както "Марица" съобщи, конкурсът бе прекратен още на старта и за ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в с. Стрелци. За него подаде документи само една кандидатка, но не бе допусната до надпреварата, тъй като не отговаря на изискванията.

Вторият етап е събеседване с комисия. Интервютата започват от 5 март. На тяк кандидатите ще представят концепциите си за развитието на желаното училище през следващите 3 години. Ще решават и 2 практически казуса, които ще бъдат гененирани от МОН в деня на изпита. Вече е създадена банка от 150 варианта по действително възникали ситуации в учебни заведения у нас.

В комисиите има трима представители на Регионалното управление на образованието, представител на общинската администрация и член на Обществения съвет на училището.  Търсят се не само администратори, а директори с лидерски качества. За първи път конкурсите протичат, като се прави видео и аудио запис.

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Понко

Понко

29.02.2024 | 15:24

Пакова ще връща ли авансите!?

Отговори
4 0
Образователни теми

Образователни теми

28.02.2024 | 19:55

Числителна форма за м.р. мн.ч. - кандидатИ ! Жалко Марица , много жалко и много неграмотно !

Отговори
9 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?