2374
Следвайте ни

75% от паралелките от 1. до 4. клас в Пловдив се връщат в училище

viber icon

По предварителни данни 75 %, или общо 416 паралелки, от 1 до 4 клас в общинските училища ще започнат присъствено обучение.“ Това заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов относно връщането на децата в класните стаи. Той допълни, че датата на стартиране е обвързана с получаване на тестовете, които по предварителни разчети трябва да бъдат доставени днес.  

Повечето учители имат готовност с тестването на цял клас. В някои училища преподавателите отказват да правят тестове на децата, а в други все още набират доброволци. Въпреки това само 4 са училищата в Пловдив, които няма да започнат присъствено като това са учебни заведения с по-висока концентрация на деца от уязвими групи. Общо 60 % от учениците, или 7202 деца, ще се върнат в класните стаи.

На сайта на МОН са дадени подробни разяснения за това как ще се извършва тестването в клас: https://www.mon.bg/bg/news/4470

Учениците ще бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове със слюнка. Алтернативният вариант е родителите да представят валиден документ, с който удостоверяват, че детето е преболедувало COVID-19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Хайде сега

Хайде сега

09.11.2021 | 14:26

Да видим колко деца ще психясат като се изплюят . .Голяма сме работа , не щем да разберем, че няма отърване от тази с косата , ако не се съобразяваме с реалността. И вместо да търсим решение на проблема с обучението на децата (те други вече го намериха ини го показаха) , ние ,,торба акълнии" търсим под ,,вола теле ". И тръгнали журналята след всеки кресльо да внушават паника , като на селска раздумка, кой каквото му хрумне да коментира. А не помислят дали психиката на някое дете ще издържи, ако занесе вирус вкъщи и стане белята с някого от семейството. Ама като плюе , ще психяса. Хайде холан ..като виси пред екрана и нищо не вдява от уроците, като се забавлява с онези филми , дето се цепят на парчета хора и после се събират и се трепят...тогава нищо му няма на психиката на детенцето. Просто е ясно , че някой все търси да има ВОЙ .

Отговори
4 0
Сорос успя!

Сорос успя!

09.11.2021 | 10:51

Както и фашизоидните му методи за работа с децата в България

Отговори
4 1
Успял Сорос !!!

Успял Сорос !!!

09.11.2021 | 14:34

Успял си ти да затъпееш, ако си бил малко прогледнал някога. А методите на работа с децата ги пише в методиките . Ти чел ли си ги ? А простотиите с възпитанието на децата не ги е натрапил само един. Я си пусни телевизора и чуй и виж какво се излива от там ....вони гадно.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?