Следвайте ни

70 г. ветeринарен техникум подготвя децата за живота

Училището в Стара Загора създава мотивираща среда в спектъра от предлагани специалности

viber icon

Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина "Иван Павлов” – Стара Загора,  e училище с традиции и доказано успешни практики и развитие през годините.

От създаването си до днес, най-старото училище по ветеринарна медицина проправя професионалния път на своите възпитаници, като ги подкрепя да придобият интерес и висока експертиза в области като медицина, земеделие, литература, философия, чужди езици и други. В гимназията се обучават ученици по три специалности: Ветеринарен техник, Ветеринарен лаборант и Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки.

Училището създава мотивираща среда в спектъра от предлагани специалности – клиники и лаборатории, където при съвременни и реални условия учениците пряко да участват в цялостния процес на грижа към животните. Модерната европейска апаратура, реновираната учебна база, технологично оборудваните компютърни кабинети, кинозалата и спортните салони спомагат за създаване на академична и предразполагаща към развитие база.

Близо 600 ученици от 22 административни области на България се обучават в гимназията днес. За голяма част от тях се предлага удобно общежитие в двора на училището, където екип от възпитатели със значителен педагогически опит, квалификация и стаж полага грижи за настанените.

За да възпита дух на конкурентноспособност, ръководството на училището е изградило успешно сътрудничество с частния сектор и учебните практики на учениците се провежда във водещи фирми. Там, освен възможност да научат повече в автентични условия, най-изявените получават и шанс да продължат професионалното си развитие след дипломиране. Училището предоставя възможност на младите кадри да се усъвършенстват и в чужбина. Всяка година, производствената практика на 11 клас се провежда в някоя от следните европейски страни - Италия, Франция, Холандия, Испания, Германия, Австрия.

В рамките на европейски програми като ЕРАЗЪМ +, "Учене през целия живот", подпрограми "Леонардо Да Винчи" , "Коменски", е-Twinninng, се създават възможности за досег до иновациите в областите ветеринарна медицина, производство и контрол на храни и напитки.

Общообразователната подготовка на бъдещите специалисти в НПГВМ “Иван Павлов” – Стара Загора , се води от доказани професионалисти и е съобразена с държавните образователни изисквания и стандарти. С децата се работи в групи и индивидуално по отделните учебни предмети.

Училището се гордее и с немалко награди от клубовете си по интереси. Участниците в клуб "Дебати" си осигуряват места в престижни университети с първо място във философски конкурси за есе. Сред постиженията на клуба е и неколкократното извоюване на титлата Млад кмет на Стара Загора. Клуб "Руски театър и слово" обединява ученици, станали носители на множество награди. Сред тях е първа награда и статуетка за училище, което дава своя принос за разпространяване на руския език и култура. Възпитаниците на клуб "дравен кулинар” смаяха участници и гости със своите познания и умения по време на изложението Grand Chocolate Festival  в София. Още там получиха предложения за работа. В духа на откривателството и високите технологии, ученици от НПГВМ “Иван  Павлов” – Стара Загора установиха жива сателитна връзка с учени от лабораторията Ice cube на Южния полюс. Спортните отбори към училището също бележат високи резултати. През 2018 г. те взеха първо място по лека атлетика, трето по бадминтон и шах, а Дургут Тасим – възпитаник на гимназията, е име от световните ранглисти в дисциплината борба свободен стил.

НПГВМ "Иван Павлов“ е образователна институция, която развива индивидуалния потенциал на своите възпитаници и се гордее с техните постижения. Приоритет на училището са създаване на привлекателна и експертна среда, където младите хора да получат импулс и за бъдещо развитие. Вратите на училището са широко отворени за всеки, който е мотивиран да усети духа и динамиката на бъдещата си професия. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

вд

24.06.2019 | 13:27

а тиквичката де е

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?