46

50 училища от Пловдивска област ще имат статут на иновативни през следващата учебна година

Общо 50 учебни заведения от Пловдив и областта са в списъка от 548 иновативни училища в България за учебната 2023/2024 г. В цялата страна това е с 6 повече от миналата година. Пловдивските също за първи път достигат толкова голям брой, през настоящата година са 43.

МОН публикува новия списък за обществено обсъждане. Окончателното утвърждаване е от Министерски съвет.

В него влизат училища от 192 населени места от всички 28 области в страната. Те разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, усъвършенстват управлението си. 

Иновативните процеси се въвеждат в продължение на четири години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците. 

Общо 252 проекта са оценени от Комисията за иновативните училища, в която участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите. 

69 училища, които през учебната 2022/2023 година не са били иновативни, сега имат одобрени проекти.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Военно обучение за учениците от X и XI клас

Военно обучение за учениците от X и XI клас

08.05.2023 | 09:25

https://retro.bg/aktualno/strongvoenno-obuchenie-za-uchenitsite-ot-strongstrongxstrongstrong-i-strongstrongxistrongstrong-klasstrong_34082.html

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?