49

5 факултета и филиалът в Кърджали издигат ректора на ПУ проф. д-р Румен Младенов за втори мандат

Пет от деветте факултета на ПУ "Паисий Хилендарски" номинират досегашния ректор на висшето училище проф. д-р Румен Младенов за още един мандат. Такова е решението на Общите събрания на Биологическия факултет, Химическия факултет, Физико-технологичния факултет, Философско-историческия факултет и Педагогическия факултет, както и на студентите и докторантите от Филиалния съвет на филиал Кърджали. Самостоятелни кандидатури са издигнали доц. д-р Атанас Владиков от ФИСН и доц. д-р Теодора Филипова от Юридическия факултет.

Това обявиха официално от висшето училище. Правилникът позволява кандидатура да се издигне и на Общото събрание.

То ще избере ректор и Академичен съвет  с мандат за следващите 4 години  на 22 май. Началото е в 13 часа в Спортната зала на университета на бул. „България“ № 236 А. Заповед за това е издадена от проф. д-р Асен Рахнев, председател на Общото събрание на ПУ.

В процедурата по избора ще вземат участие 525 делегати, сред които има представители на всички 9 факултета, както и на двата филиала в Смолян и Кърджали. Сред делегатите са 420 представители на академичния състав, от които 295 са хабилитирани и 125  нехабилитирани преподаватели, 94 представители на студентите и докторантите и 11 представители на административния персонал. Присъствието на две трети от всички делегати е необходимият кворум за провеждането на избор.

В дневния ред са включени обсъждане и приемане на отчета на ректора проф. д-р Румен Младенов за изминалия 4-годишен мандат, както и отчет на Контролния съвет към университета.

Освен ректор, делегатите ще изберат и общо 45 членове на Академичния съвет. Ще бъде гласуван и нов състав на Контролния съвет към университета.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 4 оценки
3/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Правдин

Правдин

13.05.2023 | 12:00

Този ректор интересува ли го ПУ с какъв лош имидж е! По отзиви за университетите ПУ е на дъното в класациите мога да изпратя линк към гласуванията за рейтинг и към това с колко негативни мнения е ПУ, това нормално ли е за втори по големина град. Абсолютна хаос в администрацията. Всичко се качва на сайта в последния момент , сайтът не се поддържа като хората, програмите се качват в последния момент. И по средата на учебната година се променят и се разменят и като фантом изникват нови предмети в нея. Че и предмети блоково - тоест материала да се вземе за 3 дена по дадения предмет и после да се ходи на изпит. Всеки подава вината и топката на някой друг! В учебните отдели поне в този който съм учил на Фиф много пъти се случваше взет изпит да не е отразена оценката в учебен отдел все едно е не взет и после да издирвам съответния преподавател да се разкарвам за инд. протоколи. Случвало се е и да отиваме на лекция която е по график и преподавателя или да закъснява с 1 час или пък изобщо да не дойде и да се окаже че ние сме се разкарвали за зелен хайвер дори някои хора и от други градове. Случвало се е даже по даден предмет да няма изобщо лекции да се явим направо на изпит и после да се има претенции какво сме показали на изпита е What the f*ck това е вече висша форма на простотия. Когато се дипломираш дипломата ти е готова чак на следващата година ! Общежитията - Тези които не са взели някой изпит от изминалата учебна година биват наказани и нямат право да участват в кандидатстване за общижитие Ами вместо това при свободни места се настанява в изкъртения блок на УХТ Марица 3. Аз предлагам ако някой студент не е взел изпит да го изпратим с Столипиново без право на участие в класиране! Защото как не го в срам животно Така че гласувайте за този ректор, в момента има само един университет с по лош имидж от ПУ той е УНСС, за това настъпвайте газта да го изпреварите смело и ПУ да стане на последно място!

Отговори
9 0
Свръх Аз

Свръх Аз

13.05.2023 | 09:39

Този се крие като мишок не се показа по нито една медия като мъж, ако е мъж ,че ми мяза на джендър да каже какво мисли.По време на неговия мандат ПУ тотално затъна в мизерия и корупция.Като гледам има доста поддръжници - гъзолизници и марионетки,същите идиоти като него,които са готови на всичко за да продължи лапането.

Отговори
7 1
Всички сме от село

Всички сме от село

12.05.2023 | 07:52

Някои са от селата извън сегашната територия на страната.Как от 90 процента селско население станахме 90 процента градско .Затова сега всички сме граждани.

Отговори
1 0
Вкратце

Вкратце

12.05.2023 | 07:21

Този универ пропада а ръководството е неоткриваемо дори за министър, няма правила за нищо, само наши хора (от село).

Отговори
5 2
Ректорът е и ще бъде професор Младенов!

Ректорът е и ще бъде професор Младенов!

11.05.2023 | 16:43

Отличен и човечен ректор, да е жив и здрав и дълги години ректор на Пловдивския университет!

Отговори
7 12
Руменчо

Руменчо

11.05.2023 | 15:53

е алчно и мн подло типче. Интересуват го единствено кинтите. Кинтите влизащи в джоба му. А за подлостта му питайте изпатилите колеги.

Отговори
16 5
Коментиращият не си колега а измет

Коментиращият не си колега а измет

11.05.2023 | 16:33

Колегите много добре познаваме професора така че тия не на нас подляр мръсен. От коментара ти лъха злоба явно си от конкурентите му мръсник.

Отговори
8 10
Ноел

Ноел

11.05.2023 | 16:55

Прав сте.Да назначиш жена си със заплата по-голяма от министъра ти е наглост!Върна университета години назад

Отговори
13 2
Катя

Катя

16.05.2023 | 08:52

Не знам колко си колега, но явно не познаваш ректора, а си от тези дето му се подмазвате. Някои хора бъркат професионализъм, достойнство с човещина.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?