Следвайте ни

4 пловдивски училища стават за пример

viber icon

Четири наши училища се включват в пилотна програма „Училище за пример“ на фондация „Заедно в час“. ОУ „Антим I“, ПГ по транспорт „Гоце Делчев“ под тепетата и училищата в Караджово и Христо Даново са сред 26 избрани сред 70 кандидатствали от страната. Двугодишната програма ще подкрепя екипите да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Стартът е с курс по лидерство, предстоят и допълнителни по избор на училището, свързани с различни методи на преподаване. Всеки включва работа по част от конкретен училищен проект, надграждащи обучения и менторска подкрепа. Програмата е наследник на Академията за лидери в образованието на Фондация „Америка за България“ и е безплатна за участниците. 

Понеже всички училища работят в различна среда, ще се прави външна оценка на реалния ефект. На екипите от учители и директори ще помагат ментори, които ще посещават училищата. Те са възпитаници на програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“ и “Академия за лидери в образованието” с опит в обучението на учители. Курсовете са разработени от наши експерти и техни колеги от Колумбийския университет в Ню Йорк. 

Заради пандемията обученията ще са онлайн чрез видеоконферентни сесии и самостоятелна работа.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ТОМОЦЕУСКАКАТИТИ

ТОМОЦЕУСКАКАТИТИ

18.09.2020 | 17:37

Тази госпожа има имунитет, даден и лично от Киркова! Не е за първи път. Да се чуди човек защо е толкова силна привързаността на герберската началничка към нейната подчинена. Или защото и двете са олицетворение на интелектуална нищета и умствена недостатъчност.

Отговори
0 0
Чичо Пичо

Чичо Пичо

17.09.2020 | 16:52

Абе, автото има май нов директор, старата беше от лидер, по лидер. Сега била заместник лидер, след скандала с фалшивите анкети. Браво на МОН.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?