Следвайте ни

4 нови национални ученически състезания догодина

viber icon

„Компютърно моделиране“, „Лаборатория за изкуство“, „Безопасност за движение по пътищата и „Практични финанси“ са четирите нови национални състезания, които Министерството на образованието и науката предвижда. Това е заложено в публикувания за обществено осъждане график на ученическите олимпиади, национални състезания и състезания по професии за предстоящата учебна година

Националното състезание по „Компютърно моделиране“ ще се провежда за 3. и 4. клас. Целта е да се даде възможност на учениците да проявят знанията и уменията, които са усвоили в часовете по „Компютърно моделиране“ и способността им да създават компютърни модели на познати обекти и явления. Учениците ще могат да демонстрират и способностите си  да анализират и разработват дигитални проекти. 

Идеята за ежегодно провеждане на състезание по „Безопасност за движение по пътищата“ (БДП) цели да стимулира учениците чрез съревнование да овладяват познаването на правилата за движение, а оттам да повиши тяхната сигурност, когато са извън класната стая или дома си. 

Националното състезание „Лаборатория за изкуство“ ще провокира учениците да изявяват своите таланти в областта на изкуството и ще бъде своеобразна платформа за откриване на млади таланти. 

„Практични финанси“ ще проверява финансовата грамотност на учениците в гимназиалния етап чрез решаване на различни казуси и задачи. 

МОН предвижда общинските кръгове на ученическите олимпиади за учебната 2020-2021 г да се провеждат по график от декември до март, областните кръгове -  през февруари и март, а националните - през март, април, май и юни. 

Националните състезания ще се провеждат по график от ноември до юни следващата година, а състезанията по професии –през март, април и май. 

Датите и часовете за провеждане на състезанията няма да съвпадат с учебните занятия.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Глупост след глупост

Глупост след глупост

28.07.2020 | 17:41

Тези в министерството нямат работа и затова творят глупости. Всеки ден ново двайсет.Смях да става.

Отговори
0 0
.....

.....

27.07.2020 | 22:17

Аферим бабо, машала!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?