Следвайте ни

36 училища стартират учебната година обновени

viber icon

36 общински училища започват учебната година с обновена база след летни ремонти. Подобренията включват боядисване на класни и учителски стаи, коридори и кабинети; циклене и лакиране на паркети; освежаване на физкултурни салони и съблекални; подмяна на подови настилки; ремонт на отоплителни инсталации; ремонт на санитарни възли; подмяна на врати и др.

Със средства от резерва за нерегулярни разходи, който се заделя от парите, получени по единни разходни стандарти в община Пловдив, аварийни ремонтни дейности са извършени в ОУ „Гео Милев“, СУ „Св. Патриарх Евтимий“, ОУ „Васил Левски“, ЕГ „Пловдив“, СУ „Братя Миладинови“, ОУ „Димитър Талев“, ОбУ „Пенчо Славейков“. Поправени са покривите на основните сгради и на физкултурни салони, както и на общежитието на ЕГ „Пловдив“.

За първа година пловдивските училища обновяват спортни площадки и дворни пространства, след като 13 от тях получиха финансиране по Общинската образователна програма 2020-2022г.

В 7 общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през лятото. Това са СУ „Константин Величков”, ОУ „Панайот Волов”,  СУ „Симон Боливар”, СУ „Св. Паисий Хилендарски”, ОУ „Алеко Константинов“, ОУ „Виктория и Киркор Тютюнджан“, НУ „Климент Охридски“.

Основен ремонт се извършва в ОУ „Захари Стоянов“ - саниране и смяна на осветлението.

Продължава ремонтът и в СУ „Любен Каравелов“ по проект „Образователна инфраструктура - изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по ОП „Региони в растеж“. След като бе завършена окончателно основната сграда, сега се работи по втората – на ул. „Марагидик“.

В 33 детски градини са извършени ремонти, свързани с ВиК инсталации и санитарни възли, подмяна на хидроизолация на покрив, газифициране, боядисване на помещения, премахване на пясъчници, облагородяване на дворни пространства и реконструкция на детски площадки.

В детски градини ремонтите продължават и след 15 септември

До старта на учебната година ремонтните дейности няма да приключат в ДГ „Захарно петле“ на втория адрес - на ул. „Ген. Котузов“, където се извършва саниране.

 По ОП „Региони в растеж“ ще продължи работата в ДГ „Снежанка“ и ДГ „Перуника“.  Направена е организация децата да посещават други детски заведения.

До края на ноември предстои в ДГ „Здравец“ и ДГ „Малина“ да бъдат направени площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата, но това няма да попречи на нормалното протичане на учебните занятия.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?