Следвайте ни

26 абитуриенти от Езиковата с немски дипломи

viber icon

26 абитуриенти от хасковската Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” получиха немски езикови дипломи (DSD II) на церемония в художествената галерия “Атанас Шаренков” снощи. Като първите 11 от тях са защитили и най-високото ниво за владеене на немски език C 1.

Свидетелствата им бяха връчени от директора на гимназията Деян Янев, който определи зрелостниците като най-упоритите и най-можещите, а за немския език каза, че е школа по дисциплина, упоритост, вяра и търпение. Янев пожела на абитуриентите успехи, здраве, кураж и сбъднати мечти.

Немските дипломи се връчват в Езиковата от повече от 20 г. Те дават на зрелостниците свободен достъп до университетите в Германия, Австрия и Швейцария без приемен изпит. Дипломата е доживотна и удостоверява академично ниво на владеене на немския език.

По статистика 40% от младежите се възползват да заминат и следват в чужбина. Има вариант да се завърши в България, а специализацията например да е в Германия.

Трима са абитуриентите с най-висок резултат: Християна Михайлова, Димитър Димитров и Айсу Лютви. Преподаватели са Стефка Цонкова и Диана Андонова.

Поздравление от името на абитуриентите отправи Грета Грудева. Зрелостниците бяха поздравени с песен от Александра Чобанова и Тони Тотов с китара. В края всички се почерпиха на коктейл.

Щастие и тъга се четяха в очите на зрелостничката Ана-Мария Михайлова. Тя е отлична ученичка, но бе разочарована че за няколко стотни не е могла да защити най-високото ниво DSD II - C 1. В трите компонента на изпита Ана има оценки за C 1, но в последния четвърти е защитила B 2, което не и дава да получи цялостна диплома за по-високото ниво. Освен това крепостчанката се е класирала на 12-тото място, след връсниците си, а първите 11-ет са защитили C 1. Михайлова сподели, че преди година е искала да учи в чужбина, но след като е говорила със свои приятелки, които вече са там е преценила, че е по-добре да продължи образованието си у нас. Насочила се е към Пловдивския университет и педагогическа специалност с чужд език.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?