Следвайте ни

26 000 седмокласници гледаха първия онлайн урок по български

viber icon

26 000 души са гледали първия урок от инициативата  „Учим онл@йн с учител“ на Издателска група „Просвета“. Както „Марица” съобщи, акцията представлява излъчване онлайн на серия видеоуроци по български и математика за седмокласници, които по този начин  да не пропускат материал заради извънредната грипна ваканция и да не изостанат с подготовката си за националните външни оценявания.

Първият безплатен видео урок на тема „Съвместна употреба на глаголните времена и наклоненията“ бе  вчера едновременно в сайта и във Фейсбук страницата на издателството. Освен, че е гледан и споделян многократно, учениците се възползвали и от опцията да зададат въпроси на преподавателката  Весела Михайлова.

Днес от 14 ч. ще бъде излъчен нов урок по български език за 7. клас на тема „Съставно сказуемо“, а утре ще има видеоурок по математика на тема „Втори признак за еднаквост на триъгълници“.

Уроците може да се гледат в сайта и във фейсбук страницата на издателството. Там учениците ще намерят и безплатни електронни учебници по български език и литература и по математика за 7. клас. Графикът на видео уроците може да се следи  тук: http://www.prosveta.bg/uchim

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?