44

20 номинации от Пловдив за Студент на годината

20 студенти от пловдивски висши училища се борят за титлата "Студент на годината" в различни образователни направления, а предложенията от цялата страна тази година са рекорден брой - 140.

Най-много кандидати от Пловдив има сред възпитаниците на Медицинския университет - в категория „Здравеопазване“. Сериозни претенденти от ПУ „Паисий Хилендарски“ искат първото място в „Правни науки“, а от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - в областта на изкуствата.

Кампанията „Студент на годината“ търси най-изявените младежи от вузовете в 15 категории. За първи път Националното представителство на студентските съвети включва сред разделите и приз за български студент, който учи в чужбина, след като преди няколко издания въведе практиката да се награждава и чуждестранен студент у нас. След изтичането на крайния срок за кандидатурите има предложения от САЩ, Италия и други западноевропейски страни, каза Антонио Дачовски, проект-мениджър на инициативата.

Категориите в надпреварата са: педагогически науки, хуманитарни науки и социални науки; стопански науки; правни науки; природни науки математика и информатика; технически науки; аграрни науки и ветеринарна медицина; здравеопазване; спорт; изкуства; сигурност и отбрана.

Присъждат се и награди за научни и граждански постижения - в допълнителни категории, свързани с образование и доброволчество: чуждестранен студент в България; български студент, обучаващ се в чужбина; студент доброволец; докторант на годината.

Националният приз „Студент на годината” се дава от 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети. Конкурсът има мисия да популяризира постиженията на българските студенти и докторанти.

Победителите ще бъдат обявени на 2 март на церемония в аулата на УНСС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?