49

186 зрелостници аут от матурите в Пловдивско заради двойка за годината

186 зрелостници от Пловдивска област не са допуснати до държавните зрелостни изпити, тъй като имат двойка за годината и не са взели поправката. Изпитите се провеждаха до последния момент, включително и днес.

От всички недопуснати 182-ма няма да могат да се явят утре на първата задължителна матура по български език и литература, а за други четирима е отрязан пътят към втория задължителен изпит, но по избираем предмет от профилиращите във втори гимназиален етап - в петък.

Така на матурата утре в Пловдивска област се очакват 3946 зрелостници, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. Макар че протестите на превозвачите са планирани след 9-9,30 часа и не би следвало да попречат на придвижването, тя посъветва добре да се разчете времето за стигане до изпитните зали. Всички зрелостници трябва да са заели местата си най-късно до 8 часа, а квесторите трябва да са в училищните сгради до 7,30 часа. 

На входа ще се проверява за служебна бележка и документ за самоличност. Пише се само с черен химикал.

Антоанета Пакова посъветва добре да се слушат указанията на квесторите, за да не се стигне до техническа грешка при попълване на бланките или забранени обозначения в изпитната работа, която да доведе до анулирането й. Трябва да се предадат и моблините телефони и други "умни" устройства.

Тази година изпитите са в по-спокоен режим по отношение на противоепидемичните мерки. Разпределението в залите пак е направено при нужната дистанция 1,5 м, но ги няма останалите изисквания за маски и мерене на температура на входа.

Справка с базата данни на РЗИ показала, че тази година в Пловдивска област няма нито един болен или карантиниан заради ковид зрелостник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Йордан

Йордан

19.05.2022 | 10:13

Смешки..

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?