Следвайте ни

Вместо бал: 12 хвърчила за Петьо от 12. Б в двора на "Марица" СНИМКИ

Бащата на абитуриента от Дървото му пожела попътен вятър с инсталация пред редакцията на вестника

viber icon

12 хвърчила развяха опашки от пилоните в двора на в. „Марица” и издигнаха надпис „Петьо, 12. Б, следвай мечтите си!”. Бащата на зрелостника от Дървото му подготви изненадата, а в заверата се включи и майката, която сутринта трябваше да вдигне момчето. Без да подозира какво го чака, то поискало да се поизлежава още малко.

Първоначалната идея беше да направим това на морето, но сега не може да се пътува,  разказа таткото Стоян Апостолв. Той е майстор на нестандартни мебели и оригиналните му идеи често прекрачват извън полето на професията.

Първо мъжът пробвал да закрепи хвърчилата на стената на сграда, после по-удачно се оказало да се веят от пилоните. А всъщност първоначалният замисъл бил да влязат в употреба две въдици, които да ги държат опънати. Вятърът днес обаче свърши тази работа и разпери цветните опашки на хвъркатите.

Петьо завършва специалност „Интериорен дизайн” и още не е решил какво ще прави нататък, затова и баща му избрал просто да пусне попътния вятър в пожеланието си.

Абитуриентският бал на момчето е отменен, нямало и изпращане в училище. А за тях изобретателният баща планирал да направи 3-метрова  птица и да я издигне над целия випуск.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?