49
Следвайте ни

100 лева към заплатата на персонала, който тества учениците

viber icon

По 100 лв. за месеците ноември и декември 2021 г. ще получат учителите и непедагогическите специалисти, които изследват учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда. 

Това се договориха Министерството на образованието и науката, работодателските и синдикалните организации в системата на средното образование. Днес са положени последните подписи под анекс към колективния трудов договор (КТД), който регламентира допълнителното плащане до края на тази година. 

Със същия документ се увеличава с 20 дни размерът на основния платен годишен отпуск за непедагогическите специалисти в детските градини и училищата. Това се прави заради дългите периоди на неприсъствено обучение при висока обща заболяемост или при локално епидемично огнище, през които обслужващият персонал в училищата е в принудителна отпуска. Част от нея досега беше неплатена.

Непедагогическите специалисти получават още 2 дни допълнителен платен отпуск, ако се имунизират срещу COVID-19. Те могат да ги ползват по свое желание след поставяне на първата и/или на втората доза от ваксината. 

Учителите, които се ваксинират, имат допълнителни два дни платен отпуск още от лятото. За педагогическия персонал те бяха регламентирани с анекс към КТД от 9 август тази година.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

До АЗ

До АЗ

11.11.2021 | 16:32

Да беше учила и ти да станеш учител,а не продавач консултант или на плод и зеленчук! Да ама не защото си тъпо парче.

Отговори
4 0
ивайла

ивайла

11.11.2021 | 14:09

Защо не отказват да пряват тестовете и те са едни както им отърва

Отговори
5 1
Аз.

Аз.

11.11.2021 | 14:00

Тези некадърни учители и те само пари прибират Никой не му пука за децата

Отговори
6 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?