46

10 училища от Пловдивско получават пари за работа с родители

Десет училища от Пловдивска област ще получат средства за дейности с родители, които да сближат семействата и педагозите -  за да ги направят съмишленици в усилията за постигане на най-доброто за децата.

Родителите стават партньори на учителите в общо в 174 училища, кандидатствали по Национална програма „Заедно за всяко дете“, съобщиха от МОН. Плавният преход от детската градина в училището, кандидатстването след VII клас и професионалното ориентиране са част от проблемите, по които те ще работят заедно.

Срещите между родители, ученици и учители стартират от 15 септември и ще продължат до 30 юни 2023 г. Те са по модул „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“ на националната програма и се провеждат след заявен интерес от страна на родителите по предварително посочени от тях теми.

И тази година училищата се насърчават да сключват споразумения с родителите, в които да се посочат задълженията и отговорностите на страните по отношение на доброто възпитание и образование на учениците.


Българските празници и обичаи, здравословното хранене, емоционалното състояние на учениците, стимулирането им да четат, начините за изграждане на навици при децата, решаването на конфликтни ситуации също са сред темите, които вълнуват родителите и са предложени от тях за предстоящите срещи.

Планира се те да се осъществят под формата на беседа или лекция, а някои и като спортни мероприятия. Част от училищата са поканили външни лектори и педагогически специалисти от училището, като участието им е съобразено с темата.

Предвидените средства по модула са в размер на 500 000 лева.

Всяко от одобрените училища в Пловдивска област ще получи сума между 1800 и 3000 лева за дейностите. ОУ "Христо Ботев" - Асеновград, ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Карлово, ОУ "Ген. Карцов" - Христо Даново, ОУ "Граф Игнатиев" в Граф Игнатиево, ОУ "Елин Пелин" - Пловдив, ОУ "Христо Ботев" - Раковски, СУ "Иван Вазов" - Сопот, ОбУ "Христо Ботев" - Стамболийски, ОУ "Васил Левски" - Стамболийски, ОУ "Христо Ботев" - Хисаря.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

01.09.2022 | 20:40

бърза и надеждна банкова кредитна услуга за всички Нашата офшорна банка е международна финансова институция, специализирана в международни споразумения за заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро. Средствата са изплащаеми за период от 1 до максимум 30 години. лихвеният процент е 2,5% на година за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?