49
Следвайте ни

10 професионални гимназии в областта получават уреди за спорт и фитнес

viber icon

Десет професионални гимназии от Пловдивска област са в списъка от общо 91 държавни училища, които ще получат спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв. Проектът е  финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (ОПРР).

Училищата в Пловдивско са: ПГЕЕ, ПГАСГ "Арх. Камен Петков", Националната търговска гимназия, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров", ПГТСТ "Гоце Делчев", ПГМ "Проф. Цветан Лазаров", Професионалната гимназия по битова техника, ПГО "Ана Май", сопотската ПГ "Ген. Владимир Заимов" и ПГ "Цар Иван Асен II" в Асеновград.

Днес МОН обяви обществена поръчка, с която се търсят  доставчици на два вида спортни съоръжения - за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават оборудване и по двете позиции.

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по ОПРР, са определени още през 2015 г. по правилата на оперативната програма. През 2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване. На базата на заявките те са включени в проекта.

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв.

Осемдесет и четири гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лв. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. Това оборудване е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на тренировъчна програма.

Фирмите могат да кандидатстват до 18 ноември т.г. Договорите с одобрените ще са със срок до 20.07.2023 г. Конкретните доставки се изпълняват в срок до 45 дни след изпращане на заявка за конкретно училище. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

прокуратура

прокуратура

23.10.2021 | 08:53

Те няма къде да учат, уреди ще получават?! Кой подписа този договор за ремот, продължаващ до Коледа? Защо една и съща фирма ремонтира три училища едновременно?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?