3906

10% повече кандидати в ПУ: Наплив за маркетинг, 66-годишен ще става актьор

С над 10% е нараснал броят на кандидат-студентите в Пловдивския универстите "Паисий Хилендарски", отчитат от висшето училище. Вчера изтече срокът за подаване на документи за желаещите да ползват за вход само оценки от матури.

7122 са кандидатите за студенти в най-големия университет в Южна България, съобщи доц. д-р Борян Янев – заместник-ректор на ПУ по международна дейност и връзки с обществеността.

 Сред най-желаните специалности са „Маркетинг“ – 1407 кандидати, „Бизнес мениджмънт“ – 1372 кандидати, „Икономика и бизнес“ – 1125 кандидати.

539 зрелостници са заявили „Право“ като първа желана специалност, следват 419 за „Софтуерно инженерство“, 374 за „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и 309 за „Психология“.

Най-младият кандидат-студент е на 18 години и е пожелал да учи „Педагогика на физическото възпитание“, а най-възрастният е на 66 години, като е посочил като първо желание „Актьорство за драматичен театър“.

Забелязва се засилен интерес към някои от по-новите специалности във ВУЗ-а като „Криминалистична химия“ и „Биология и физическо възпитание“. На 8 юли, понеделник, ще бъде обявено първо класиране, добави още доц. Янев.

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 10 оценки
4.1/5 от 10 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?