1553

Зверството в "Тракия": Тикнаха в ареста помагача на Йордан, залял ясновидката

Помагачът на Йордан Цветанов, залял с киселина ясновидката Тони в пловдивския квартал "Тракия", влезе обратно в ареста. Окръжните магистрати промениха наложената на Веселин Вълчанов мярка "парична гаранция" и постановиха най-тежката "задържане под стража" след настояване на прокуратурата.

Причината са събрани нови доказателства, които сочат, че Веселин не е бил само и просто шофьор на джипа, с който двамата бандити са дошли от Враца в Пловдив.

По делото има извършени допълнителни следствени действия, събрани са още доказателства, разпитани са свидетели и са снети справки от телефонни разговори. В съдебната зала стана ясно, че Вълчанов е оказал натиск на свидетел по делото да си промени показанията. 

На гледането на мярката пред първа инстанция стана ясно, че по дрехите и обувките на комбината има следи от сярна киселина. Залятата гадателка обаче казала при разпит пред разследващите, че самият Веселин я е заплашвал и преди зверството.

Прокурорът по делото изтъкна, че в дома му е открита снимка с адреса на ясновидката, а на нея пишело:  „Да я махаме! ". 


Освен това от държавното обвинение изтъкнаха, че има опасност соченият за помагач да се укрие или да извърши друго престъпление. 


Окръжният съд в Пловдив потвърди постоянния арест и на Йордан Цветанов, който залял ясновидката и й казал "Аз ще ти помогна!“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?