46

Зверството в Кючука: Изправят пред съда Красимира, размазала с гира главата на гаджето си

На 12 януари стартира делото срещу Красимира Лалева, която размаза главата на гаджето си Божан с гира. За тази дата е насрочено разпоредителното заседание. На него ще стане ясно дали 36-годишната жена ще признае вина и делото ще протече по съкратената процедура или ще бъде по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица.

Припомняме, че Красимира и 28-годишният Божан били приятели. За определен период младежът се пренесъл да живее в апартамента й, а след това тя в неговото жилище. По-късно за няколко месеца двамата се разделили. След това отново продължили да се срещат. Красимира живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан. 

На 20 октомври 2021 г. двамата се видели в дома на Красимира на ул. "Трети март". Божан казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Той се прибрал в дома си, а тя не спряла да му звъни по телефона. На следващия ден Божан отново отишъл в апартамента й. Тя поискала да излязат навън. Младият мъж отказал, защото не се чувствал добре, но Красимира отново не му повярвала. Тя взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата му. Божан починал от получената тежка черепно-мозъчна травма, според заключението на съдебномедицинската експертиза. 

Убийцата опитала да заличи следите от престъплението, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се пред свидетел. Към момента Красимира е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?