49

Зверството с киселина в "Тракия": Секира за съучастника на Йордан, залял ясновидката

50-годишният Веселин Вълчанов, който е обвинен като съучастник на Йордан, залял ясновидката с киселина в "Тракия", остава в ареста. Това реши Районния съд в града под тепетата, предаде репортер на "Марица". Съдията посочи, че от страна на защитата не са изведени нови факти и обстоятелства, които да налагат ревизиране на решението за вземане на най-тежката мярка "задържане под стража" от окръжните магистрати. Решението все пак подлежи на обжалване и при случай на такова, мярката ще се гледа на следваща инстанция на 18 май следобед. 

Защитата на Вълчанов посочи, че мярката "задържане под стража" е необосновано тежка. "Няма нито едно доказателство, че той е знаел какво ще прави другият обвиняем. Не може да носи отговорност за деянията на друг човек. Разколебано е предположението на обвинението за съпричастност. Към момента е с наложена забрана да напуска страната и мисля, че това е допълнителна гаранция, че при по-лека мярка няма опасност от укриване и от отклоняване от процеса", посочи адвокатката на Вълчанов.

Представителят на държавното обвинение изтъкна, че продължават да са налице предпоставките да извърши ново престъпление. "По делото са налице и доказателства за връзки на обвинения с лица от криминалния контингент, които му поръчват извършването на престъпление и той се съгласява, както са налице и данни за предходно отправени заплахи от негова страна към ясновидката. Има доказателства за системни контакти между обвинения и свидетели по делото, които опитал да склони да променятт показанията си. При по-лека мярка няма да се прекъсне възможността му да осъществява комуникация с други лица, като им въздейства психически, за да променят показанията си", изтъкна наблюдаващият прокурор. 

"Нямам нищо общо с престъплението. Моля да уважитен искането ми за по-лека мярка", помоли Вълчанов, но съдията бе категоричен, че няма основания да го пусне от ареста и потвърди най-тежката мярка "задържане под стража". 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?