Следвайте ни

Зверски побой пред баничарница край Пловдив, наказаха виновните

viber icon

Собственик на баничарница в Карлово бил зверски пребит от няколко души, научи „Марица“ от свои източници. Грозните сцени се разиграли посред бял ден, имало е и очевидци. Пострадалият се възстановявал дълго, след което потърсил правата си по съдебен ред, искайки обезщетение в размер на 6000 лв. Преди няколко дни магистратите отсъдили в негова полза – да получи обезщетение в половината от искания размер, тоест 3000 лв., за преживения кошмар. Причината - допринесъл е със своето поведение за разразилата се разправия. 

Историята датира от 6 октомври 2019-а година. Към 12.30 часа баничарят излязъл на улицата по работно облекло да се раздвижи. Бил се отдалечил на 7-8 метра от работното си място, когато забелязал трима души – баща и двамата му синове. Те стояли един до друг пред магазин, където била спряна и колата им. Тримата използвали момент, в който наблизо нямало никакви очевидци и с бърз ход се приближили до жертвата си. Обърнали се към него с думите: „Какво гледаш, бе, тука няма да работиш, дойде да ни изядеш хляба… ще те убием, бе...“. Баничарят  успял само да каже: „Защо да не гледам…?“, направил крачка назад с намерение да се отдалечи, но бил заграден от тримата, които започнали побой над него. Поел удар между очите и горната част на носа. Паднал на земята, тримата продължили да му нанасят юмруци и ритници по цялото тяло. Нанесли му повече от 15 удара. Пострадалият усетил шурналата кръв, бил зашеметен. Чул виковете жена си и други граждани, след което побойниците побягнали, оставяйки го паднал на пътното платно. 

Събрали се хора, на място пристигнали полиция и лекарски екип, които му оказали помощ. Откарали го в болницата в Карлово, след което бил транспортиран в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където му били направени и документирани задълбочени изследвания и издадено съдебномедицинско удостоверение. Лекарите установили разкъсно-контузна рана и счупване на кости на носа, контузия на главата, кръвонасядане в дясната половина на корема, охлузване на лявата подбедрица, травми по устните и устната кухина и раклатени зъби. 

Пред магистратите жертвата на побоя обяснила, че му било приложено и стационарно лечение, но здравето му така и не било напълно възстановено. Продължавал да изпитва главоболие, виене на свят, загуба на равновесие, невъзможност за дишане през носа – вероятно поради трайно изкривяване на носните кости, също психически проблеми – раздразнителност, страхови чувства и постоянно безпокойство, както и болки в тялото и подувания в крайниците.

Собственикът на баничарницата разказал, че произвежда и продава закуски от известно време. На същата улица същото правили и членовете на семейството, които го нападнали. По думите му, конкуренцията предизвикала неоснователно недоволство у тримата нападатели, изразяващо се във враждебни погледи, устни предупреждения и закани за саморазправа, за да бъде отстранен от битката за клиенти. 

От своя страна нападателите оспорили всичко казано, освен факта, че жертвата се занимава с продажба и производство на закуски заедно със съпругата си. 

Тяхната версия: 

Около обяд, след като извършили ремонт на лекия си автомобил, тримата отивали на автомивка, за да го измият. Тъй като автомивката била с монети, спрели до магазин, тъй като от там минавал пътят им, за да развалят пари. Видели, че баничарят  стои пред входа на баничарницата си, намираща се на 30 метра от магазина. Забелязали, че ги гледа настоятелно, но не му обърнали внимание. Единият от мъжете излязъл от колата, развалил пари в магазина и излизайки от него забелязал, че баничарят му прави някакви знаци и мимики и казва нещо. Пресякъл главния път и тръгнал към него, за да разбере какво му казва. В този момент го приближил с бърз ход и го чули да казва: „Ей сега ви пребих. Ще ви изпия кръвта“. Всички излезли от колата, баничарят посегнал да удря. Единият от мъжете го блъснал с ръка, за да защити брат си. Така баничарят политнал и седнал на земята, като продължил да се заканва на висок глас: „Ще ви изселя от града, ще ви пребия“. Двамата братя и баща им се прибрали в колата и тръгнали. Тогава видели, че неговата съпруга излязла от баничарницата. Нямало други хора наоколо. Разстроени от случилото, те се прибрали вкъщи. Оттогава бащата  бил с повишено кръвно налягане, а непълнолетният му син, който никога до този момент не бил се сблъсквал с такава агресия, изпаднал в силен стрес, което наложило консултации с психолог. За разлика от тях, баничарят още на другия ден бил на работа в баничарницата си и не личало да е претърпял сочените травми от побой. Тъй като не искали да имат повече такива проблеми, три месеца по-късно затворили търговския си обект, за да няма препирни и скандали. 


Свидетелка обаче е видяла баничаря да лежи окървавен, също как му се нанасят удари.  В крайна сметка е отсъдено обезщетение в размер на 3000 лв. , като същевременно производството срещу непълнолетното момче, за което се твърди, че е участвало в побоя, като недопустимо.  Решението може да се обжалва в срок от 2 седмици пред Пловдивския окръжен съд. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?