1939

Зрелищна акция! Спипаха сериен автокрадец, живял на квартира в Пловдив 

Пловдивската полиция спипа сериен автокрадец. Става въпрос за 35-годишен столичанин на име Марио. Той успял да отмъкне 4 луксозни коли, като всички кражби са осъществени на територията на район "Северен" в града под тепетата по идентичен начин. 


Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати возила през декември и януари. Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели. Една от жертвите е 28-годишна жена, която карала возило за 230 000 лв. 

По делото е установено, че Марио отнел автомобила пред жилищна кооперация в Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Крадецът се качил много бързо и отпрашил към Пазарджик. 

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата  - и  „Ауди”-то.  


След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие на пловдивските униформени с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на кражбите, влязъл, в ролята на Никълъс Кейдж от филма "Да изчезнеш за 60 секунди". 


Столичанинът живял на квартира в Пловдив. На принципа на териториалната подсъдност е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районната прокуратура в Пазарджик.  Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на автокрадеца към други подобни престъпления продължава.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?