71

Зрелищен арест в Пловдив: ДАНС нахлу в дома на председателя на "Русофили", отведоха го с белезници СНИМКА

Знам само, че по брутален начин в 05.30 часа сутринта са разбили вратата на дома му и са го задържали, заяви пред "Марица" депутатът Иван Петков

 

Агенти от ДАНС са арестували председателя на Национално движение "Русофили" в Пловдив Златомир Дьовленски. Рано сутринта те са разбили вратата на дома му и са го извели с белезници, каза пред "Марица" депутатът и секретар на парламентарната група „БСП за България“ Иван Петков.

"Абсурдистан в нашата държава. Адвокат пътува към задържаното момче. Към момента нямам повече информация. Знам само, че по брутален начин в 05.30 часа сутринта са разбили вратата на дома му и са го задържали", каза Петков. 

 

Фейсбук/Личен профил 

Тъй като Дьовленски има кабинет в сградата на градската организация на БСП, служители на ДАНС са били там, за да изземват документи. 

Към момента остава неясна причината за ареста на Дьовленски.  Справка в сайта на община Родопи показва, че той работи там като младши експерт в отдел „Координация и проекти“.

Златомир Дьовленски е и докторант в Пловдивския университет, както и аспирант в Астраханския държавен университет в Русия. Бил е кандидат за депутат от БСП за България през 2022 г.

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 16 оценки
3.9/5 от 16 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?