Следвайте ни

Завист и отмъщение: Работник подпали колата на началника си и се прибра да спи

viber icon

57-годишен монтажник сот Пловдив е сдоби с обвинение за умишлен палеж на колата на своя пряк началник. 

Работникът Н.А. и собственика на возилото К.С работили в една и съща фирма в града.  К.С. бил инженер – конструктор, а Н.А. се водел негов подчинен, като оператор – монтажник. 


Между двамата понякога възниквали дребни конфликти, защото К.С. бил инженер, а пък Н.А. се възприемал като „стар служител на фирмата“ и имал собствено виждане за извършване на трудовата дейност. 

Докато работел в търговското дружество, К.С. претърпял трудова злополука и напуснал. Той завел дело в съда срещу фирмата, което спечелил през 2017-а и от дружеството трябвало да му изплатят обезщетение. 

Подпалвачът не приемал обстоятелството, че К.С. ще получи пари заради трудовата злополука, както и не бил забравил за дребните конфликти. 

Поради тази причина решил да запали автомобила на прекия си началник. На 27 декември 2017-а приготвил няколко бутилки с бензин, които поставил под колата, паркиран пред къщата на шефа, който живеел със съпругата си, двете им деца и нейния баща. 

Подпалил течността под колатаи се прибрал в дома си. 

Малко преди полунощ жената видяла пламъците пред стаята, където спели. Семейството напуснало дома. Помещенията се напълнили с дим, а огънят обхванал прозореца на стаята, фасадата и са насочил към покрива.  

Пострадалите се обадили на тел. 112, като преди това със съседите се опитвали да гасят. Имало е опасност при пожара да пострадат и други хора и да бъдат засегнати съседни къщи. 

През януари 2018-а подпалвачът бил задържан от полицията. 

По делото са извършени множество експертизи, като вредите от пожара са на обща стойност 17 900 лева.

Делото е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?