4232

Затворник в Пловдив заведе дело, не можел да вижда годеницата си

Пандизчия в Пловдив заведе дело срещу Затвора, заради годеницата си. Той е поискал да бъде преместен, но получил отказ. Така оспорил решението на директора на Затвора.

В мотивите си посочил няколко неща. Първото и основното - поискал да е в друг затвор, който според него се намира по-близо до мястото, на което живее със своята половинка - в съседна област. Подчертал, че ако е на по-малко разстояние от нея - ще може да се срещат по-често на свиджания. 

Не останал доволен, че е настанен зад решетките в Кючука. Посочил също, че в затвора в Пловдив няма възможности за работа, колкото в другия, а той искал да се труди, за да излезе по-бързо и да се наслади на ласките на любимата му.

Постоянният му адрес, обаче, се води в Садовско. Магистратите подчертават, че законът въвежда две изисквания при разпределяне в местата за лишаване от свобода. Първото е осъдените да бъдат настанявани най-близо до постоянния си адрес, а второто -  минимална жилищна площ в спалното помещение за всеки лишен от свобода да не е по-малка от 4 кв.м. 

И двете са изпълнени, категоричен е Административният съд. Има постоянен адрес в Садовско и затова излежава присъда в Затвора в Пловдив. 

Магистратите са отхвърлили жалбата му срещу отказа за преместване. Решението е окончателно. 

Мъжът е осъден на година лишаване от свобода при първоначален строг режим, като е постъпил в Затвора на 3 януари тази година. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?