49

Затворник от Пловдив поиска 50 бона обезщетение, делил килия с 12 души и хлебарки

Пловдивски затворник поиска 50 бона обезщетение заради престоя си в килията. Той завел иск срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", като изброил и ред причини, които правят ежедневието му зад решетките кошмарно. Най-напред се оплакал от пренаселеност на килиите. Негови съкилийници свидетелстват, че в определени периоди има по 13 души в килията, като затворниците едва се разминават вътре. Освен, че е тясно, вътре имало лоша хигиена, придружена с дървеници, хлебарки и гризачи.

Пандизчията се оплакал още от липсата на постоянно течаща топла вода. Посочил също, че е болен е от хепатит C, но не му се осигурява лечение и необходимата диета. Затворникът е работник в „Особено производство“, като се жалвал, че не му дават предпазна маска и работно облекло. Накрая добавил в списъка с оплаквания, че в килиите, в които е пребивавал, няма проветрение и чист въздух. 

В крайна сметка магистратите уважили иска му, но частично. Съгласили се само и единствено с мотивите му за пренаселеност на килиите. Останалите твърдения на пандизчията се считат за недоказани. Така той ще получи само 1680 лв. обезщетение за дискомфорта от тесните пространства. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?