71

Затвор за Паталенски, който вилня в двора на КАТ-Пловдив

10 месеца затвор при първоначален „общ“ режим. Това е наложеното наказание на компютърния гуру Александър Паталенски, който в началото на август спретна истински екшън в двора на КАТ-Пловдив. Като допълнение, 49-годишният джигит е лишен от право да шофира за срок от 20 месеца. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата, одобрено от Районния съд в града под тепетата.

Паталенски беше с повдигнати три обвинения - че е управлявал след употреба на наркотични вещества – амфетамини, че противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения, както и за хулиганство - че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. 

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Дрогираният шофьор бе заловен на 2 август следобед, когато се опита да избяга от полицейска проверка и едва не уби 60 души. Тогава при извършените справки служителката в отдел „Регистрация” установява, че Паталенски е с отнета шофьорска книжка. Подава сигнал на униформени. Те се позиционират на ул. "Напредък", за да го издебнат.  След като колата му се задава, полицай му прави знак с палка да спре. В момента, в който униформеният се приближава до возилото, Паталенски се заключва вътре и колата минава през краката на служителя на реда. Следват обиколки без посока с колата, след което Паталенски се блъска в саксия от бетон. Полицай счупва прозореца, за да го извади и арестува. 

Стана ясно, че има общо 110 наказания за 21 години - 63 акта и 47 фиша. 49-годишният джигит е правил нарушения из цяла България. Паталенски е бил в рамките на изпитателен срок докато вилнял в двора на КАТ, което още повече усложни положението му.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Вместо 5 години поне

Вместо 5 години поне

18.11.2022 | 03:57

И конфискация на МПС, погалване по...? Защо "Темида" ?

Отговори
2 0
Луди млади

Луди млади

18.11.2022 | 01:26

Нищо му няма! Правилно!

Отговори
1 1
ззз

ззз

17.11.2022 | 19:56

Отиде дупата

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?