Следвайте ни

Затвор за Емил, който едва не уби съседа си в Кючука

6 години ще лежи в затвора 34-годишния Емил Димов, който се опита да убие съседа си с нож на 21 август 2016 година. Окончателното решение е на Върховният касационен съд, който само потвърди изцяло присъдата на Пловдивския апелативен съд.

Димов е признат за виновен в извършване на опит за убийство на съседа си Мирослав Иванов след скандал за запалена кола. Двамата живеели в блок на бул. „Александър Стамболийски“ № 63. Подсъдимият ще трябва да заплати и обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди на пострадалия.

Всичко започнало от мазда, собственост на бащата на Димов. Тя пламнала малко преди полунощ на 8 август. Пред репортер на „Марица” тогава Димов сподели, че подозира свой съсед за палежа.

На 21 август Димов си пийнал и разказвал на съседите за подпаления автомобил. В този момент покрай него минала дъщерята на Иванов, която била сред свидетелите по разследването за колата. Емил казал да предаде на баща си, че „където го види, там ще го убие“.

Тя се обадила на татко си, Димов обаче взел телефона и обявил: „Ще те утрепя, не съм виновен аз за това, че са ви викали в Районното, за да свидетелствате по случая със запалената кола“.

Мирослав Иванов слязъл пред блока и Димов замахнал към него със сгъваем нож, но не успял да го нарани. Иванов се прибрал, но Емил започвал да блъска по входната врата, като повтарял: „Ще ви заколя, ще те разпоря, ще те убия“.

Иванов взел дървена летва, за да се предпази, но този път Димов успял да му нанесе няколко удара с ножа в областта на корема, челото, лявата гръдна половина и дясното бедро. Близките ги разтървали и извикали полиция и „Бърза помощ“.

Пристигналият екип спасил живота на пострадалия. Подсъдимият е съден преди това, но е реабилитиран по право. Той се е лекувал след като му е била поставена диагноза поведенчески разстройства от употреба на наркотици.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?