49
Следвайте ни

Засилени проверки за зелени сертификати и пияни студенти в Пловдивско за 8 декември

viber icon

Засилени проверки на полиция, РЗИ и НАП се извършват в Пловдив във връзка със студентския празник  - 8 декември. Това каза на брифинг началникът на "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов. 

За празника на студентите ще има засилено полицейско присъствие в района на заведения, ресторанти, хотели, къщи за гости. Освен за ред и сигурност, ще се следи стриктно за спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършват съвместни проверки с РЗИ за зелени сертификати и за това дали се спазват указанията за брой присъстващи. Така също ще се извършват и съвместни проверки с НАП за продажба на алкохол без бандерол по заведенията", посочи комисар Костов.

Той каза още, че във вечерта на 8 декември ще бъдат увеличени нарядите във всички полицейски звена. Ще се извършват и засилени полицейски проверки по пътищата през целия ден и през нощта, без прекъсване.  "Нашата задача е да запазим живота и здравето на младите хора. Затова ще има ввно и демонстративно полицейско присъствие в града", посочи Костов. 

По отношение на предприети мерки в областта, началникът на "Охранителна полиция" добави, че от началото на декември са стартирали две специализирани полицейски операции - в малките наесени места, където се извършва контрол по безопасност на движението. Втората специализирана полицейска операция е свързана с екипи на жандармерията, които по график осъществяват патрулно-постова дейност. "Миналата седмица акцията започна в Първомай, а тази - в Асеновград, предстои в Карлово и Стамболийски. Екипите осъществяват контрол денонощно", каза комисар Костадин Костов. 

Той даде и ценни съвети за студентите, сред които да не карат пили и под влиянието на наркотици, да не се поддават на емоцията, за да не помрачи празника им. Колата, ако предстои пътуване, трябва да се управлява от най-опитния и той да не консумира алкохол. При тръгване не е редно да се поставя час на пристигане, особено ако метеорологичните условия са лоши. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?