71

Засекретиха делото за клането в Стамболийски заради интимни детайли

Делото срещу Александър Радев, обвинен в убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски, ще се гледа при закрити врати. Това решиха магистратите от Окръжния съд, предаде репортер на "Марица". Искането бе отправено както от прокуратурата, така също от защитата на Радев и от адвоката на близките на убития. Така делото ще се гледа по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица, без присъствието на журналисти. 


Причината за решението на съда за засекретяване на делото са опасност от изнасяне на подробности от интимния живот на Александър. 


На разпоредителното заседание днес адвокат Будаков, който защитава Радев, поиска изменение на мярката за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Магистратите отхвърлиха искането. 


Освен това Будаков изтъкна, че и а допуснати процесуални нарушения в обвинителния акт, като в тази връзка настоя за връщане на делото на прокуратурата за отстраняването им. Съдът отхвърли и това искане, като изтъкна че визираното от юриста е очевидна фактическа грешка, която не нарушава правата на Радев и на роднините на жертвата. 


Самият Александър бе доведен в залата с предпазна маска на лицето, като заяви, че я носи, защото се притеснява от журналисти. Запитан за семейното му положение, той посочи, че е вдовец, макар само според законите в Германия, откъдето е починалият му съпруг Андреас. 


Адвокат Будаков посочи, че клиентът му е композитор и човек, вдъхновен от музиката. Изтъкна, че условията на ареста не му влияят добре, за което свидетелствали разнопосочните му показания. Добави, че ако е на свобода, извън затвора, ще бъде най-пълноценен участник в процеса. 


Майката на Радев също бе в залата и поиска да влезе в ролята на адвокат на сина си. Самият той обаче не пожела. 


Като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани майката, бащата и брата на Андреас Ропел. Всеки от тях е завел иск за по 150 000 лв. обезщетение. 


Следващото заседание по делото ще бъде на 23 февруари в 09.30 часа. Ще бъдат призовани първи свидетели.


Снимка от Наташа Манева 

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 3 оценки
4.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Западняк

Западняк

26.01.2023 | 21:18

Слава Украiна!

Отговори
0 4
Тайната я знаем Ний дваминката и България половинката

Тайната я знаем Ний дваминката и България половинката

26.01.2023 | 16:39

Е колко да са интимни Толкова интимни колкото Мата Хари не са Нали и не биха разклатили Европейската солидарност и това което става под завивките на другаря Макарон и Макароновица неговата даскалица

Отговори
6 0
Пенчо

Пенчо

26.01.2023 | 18:44

А, тия са гееви. Може някой да е уцелил грешна дупка

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?