3906

Зарязан плаши бившата с голи снимки в интернет, опита да я отвлече

Мъж от пловдивско село стресира бившата, като се опита да я отвлече с джип. Освен това я заплаши, че ще я направи за смях пред всички с публикуване на голи снимки в интернет. 

Двамата се запознали в началото на 2018 г.  Впоследствие решили да заживеят заедно в неговия дом с родителите му, като преди това направили годеж. На по-късен етап, обаче, отношенията им се влошили и се разделили. Жената се се върнала при родителите си в нейното село. Последващата комуникация между двамата била трудна. Цялата ситуация изкарвала зарязания мъж извън нерви.

Веднъж жената отишла до баба си в съседно село, след което тръгнала да се прибира пеша. Бившият научил, взел джипа на братовчед си и я пресрещнал. Препречил й пътя,  отворил дясната врата, като се опитал насила, без да излиза от автомобила, против волята й да я качи в него. Започнал да й крещи и да я обижда, дърпал я силно за ръката, като се опитвал да я вкара в колата и да потегли.

Потърпевшата викала за помощ, като била чута от намиращи се наблизо жители на селото. Те се приближили, а зарязаният си тръгнал. Жената  била видимо притеснена и уплашена, като споделила, че това бил бившият й мъж. Прибрала се вкъщи разплакана, а майка й звъннала на бившия зет и му потърсила сметка. Той й отговорил, че ще ги направи за смях пред цялата махала, като качи голи снимки на дъщеря й. 

Той бил арестуван и подведен под отговорност. Районният съд му дал условна присъда - четири месеца затвор с три години изпитателен срок. Освен това е задължил мъжа да плати 1000 лв. обезщетение на бившата за преживения стрес. Жената поискала 3000 лв., но искът бил уважен частично. 

Присъдата била обжалвана от обвиняемия с аргумента, че няма категоричен извод относно това, че  е извършител на вмененото му престъпление. Твърди се наличието на доброволен отказ от осъществяване на деянието, който не е бил обсъден от първоинстанционния съд. Дори поискал оправдателна присъда. 

Окръжният съд, обаче, потвърдил условната присъда. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Етнолог

Етнолог

15.03.2024 | 15:10

Истории от маалата

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?