1939

Заради кашлица и шум от тоалетната: Пловдивски пандизчия поиска 30 бона обезщетение

Пловдивски затворник поиска обезщетение в размер на 30 000 лв. заради неприятния си престой зад решетките.  Мъжът имал неколкократен престой както в ареста, така и в затворническа килия в общ размер близо 8 години. За това време той се чувствал некомфортно, което го накарало да заведе иск срещу държавата. За целта изготвил огромен списък, в който се оплакал от какво ли не.  Посочил, че нямал достатъчно пространство, че липсвала вентилация и свеж въздух, което му докарало задух и кашлица. Твърди, че тоалетните не били шумоизолирани и с неработещи казанчета, освен това храната била с лошо качество и не съдържала достатъчно калории.

Отделно посочил, че банята била в ужасно състояние, с малко работещи душове. Оплакал се още от липса на достатъчно светлина в килиите, от наличие на прокапали тръби, мухъл и плесен, също от липса на изолация, в следствие от което през зимата било много студено. Не на последно място посочил, че спалното бельо се сменяло много рядко, което било предпоставка за развъждане на дървеници и бълхи в леглата на лишените от свобода, в следствие от което пък имал обриви по тялото и крайниците. 

В крайна сметка магистратите приели доводите му само за пренаселеност на килиите и липсата на достатъчно осветление и проветрение.  За период от 1688 дни пандизчията бил в пренаселени килии, а за период от 691 дни не му е било осигурено достатъчно осветление и проветрение, става ясно от мотивировката на Административния съд в града под тепетата. Присъденото обезщетение на затворика е в размер на 6900 лв., като решението на магистратите е окончателно. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Венко Павлов

Венко Павлов

14.08.2022 | 17:41

Двайсет и първи век е.... Да го пратят на обмяна в Европа... Все пак е затвор и може да пише.... Да се радва че пак са му дали нещо.... Кьсметлийка.....

Отговори
2 1
Коментар

Коментар

14.08.2022 | 17:03

Поделил е обезщетението със съдиите.

Отговори
5 1
Макаренко!

Макаренко!

14.08.2022 | 16:49

А ако му запушат ушите с х.уй как ще е ?? Пробвахте ли,ако не сте дайте го за уйкенда в Столипиново! Ще му мине всичко!

Отговори
4 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 16:31

А когато вършеха прстъпления страдаха ХОРА тия са наглеци хитри

Отговори
10 2
ГРАД ЛОМ

ГРАД ЛОМ

14.08.2022 | 17:01

Козлодуй-чо! Ти непременно трябва да напишеш нещо!

Отговори
3 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 18:01

ЛОМСКИ онзи ден убиха ГОРАН в ЛОМ кои е полицията таси които бие дори полицаи или ДИМИТЪРАВРАМОВ екс ДЕПУТАТ от дпс които държи ДИСКОТЕКАТА това ли е реалноста в лом

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?