71

Заради болен от COVID-19: Фалстарт на делото срещу бияча на Митко с чорапите

Коронавирусът спъна делото срещу Ивайло Дадански, който налетя на продавача на чорапи Митко преди около година в центъра на Пловдив. И нападател, и потърпевш се явиха на насроченото разпоредително заседание в Районния съд. Оказа се обаче, че адвокатът на Митко е болен от COVID-19, поради което продавачът на чорапи поиска делото да бъде отложено за друга дата. 

Грозните сцени между двамата се разиграха на 27 май миналата година. Митко вървял сам по ул. „Христо Дюкмеджиев“ в квартал „Капана“ и продавал чорапите си.  Част от тях носил в чанта, а няколко пакета в ръцете си. На същата улица пред едно от кафенетата се намирал Дадански. Когато видял Митко, той му препречил пътя. Попитал го защо не му е върнал чадър, който му бил дал преди време. Митко се уплашил и  отвърнал, че го бил забравил в заведение, след което отишъл да го търси, но не го открил. 

Тогава ресторантьорът се ядосал. Поискал от Митко Чорапа. да му плати 200 лева за изгубения чадър. Продавачът  отговорил, че няма възможност да даде толкова пари. Това още повече разгневило Дадански. Той започнал да крещи и рязко издърпал пакетите с чорапи от ръцете на Митко. Ритнал ги с крак във въздуха, разпилявайки стоката по улицата. Наоколо имало много хора, но въпреки това Дадански продължил с невъздържаните си и арогантни действия. Той отново изритал пакетите, които попаднали под маси на съседни заведения. 

За да демонстрира превъзходство, ресторантьорът нанесъл и силен удар с предната част на главата си в лицето на Митко. Пострадалият направил няколко крачки назад. Дадански отново се насочил към продавача на чорапи с цел да продължи физическата саморазправа, но бил възпрян от двама мъже, които се намирали наблизо.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?