Следвайте ни

Заради 2 мастики: Шофьор се гони с полицията в центъра

viber icon

Висока цена ще трябва да плати пловдивски шофьор за изпити две мастики. Полицаите го хванали в крачка зад волана, а преди дни съдът определи да плати 2 бона глоба и да бъде без книжка две години. 

Случката се разиграла в ранните часове на 1 февруари миналата година. Малко след полунощ шофьорът се движил по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Когато наближил кръстовището с ул. „Св. Петка“ униформен от автопатрул на пост му подал сигнал за спиране. 

Почерпеният обаче не само не спрял, ами настиснал педала на газта и направил ляв завой по улицата. Полицейските служители веднага се качили в патрулката, пуснали светлинен и звуков сигнал и го последвали. Започнала гонка. Шофьорът беглец направил още един завой в първата възможна пряка на ул. „Св. Петка“ и поел по ул. „Леонардо да Винчи“. Едва когато стигнал кръстовището с ул. „Петър Парчевич“ ченгетата  успели да го спрат. 

Поведението на седналия зад волана им се сторило неадекватно и те го подканили да го изпробват с дрегер.  Полицаите настояли няколко пъти, но пияният отказал. Пред тях признал, че бил употребил алкохол. При проверката не представил нито книжка, нито контролен талон към нея.

Униформените му дали талон за кръвна проба, а шофьорът написал в него, че пил две мастики и отказва пробва с дрегер. Не се явил и в болница да даде кръв за изследване. 

Пияният се сдобил с акт, подписал го и лично вписал възражението си, че е изпил две мастики и отказва да даде кръв. За извършеното нарушение му лепнали глоба в размер на 2000 лв., лишаване от право да сяда зад волана за 24 месеца, отнели му и 12 контролни точки. 

Наложили му и санкция от 200 лв. и отнемане на книжката за половин година, тъй като  не се подчинил на полицейско разпореждане и отказал да спре. 

Шофьорът обжалвал, но в крайна сметка магистратите намалили наполовина само санкцията за неподчинение, като оставили другите в сила и в пълен размер. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

БРАВО !!!

БРАВО !!!

18.04.2021 | 22:20

БРАВО !!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?