4020

Започва делото срещу шофьора, блъснал и убил 2-годишно дете край Пловдив

В Окръжния съд в Пловдив ще бъде направен опит за старт на делото срещу 73-годишния шофьор Денчо Денчев, който блъсна дете и баба му в Анево. При инцидента 2-годишната Цветозара почина, а възрастната жена бе настанена в болница в тежко състояние. 

Трагедията се разигра на 13 април миналата година. Тогава към 16.30 часа пенсионерът зад волана на кола с чуждестранна регистрация помел бабата, която носи на ръце своята внучка и разхожда куче на кръстовището на улиците "Първа“ и „Дванадесета“ в Анево. Детето изхвърчало, паднало на улицата и загинало на място. 

Три дни след инцидента Окръжният съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на шофьора и го пусна с мярка "подписка". Тя се изпълнява в Казанлък, където е адресът му. Прокуратурата подчерта, че Денчо не пребивава на адреса си в България и че през повечето време е в Чехия, за където бил тръгнал и когато станала катастрофата. От държавното обвинение твърдят още, че мъжът бил под въздействието на канабис зад волана.  Тогава Денчев заяви пред съда, че иска да се прибере вкъщи при семейството си и че не употребява наркотични вещества. Дори отказал цигарите преди доста години. 

Пред магистратите Денчев отново повтори няколко пъти, че страшно съжалява за инцидента. Обясни, че е дал първа помощ на блъснатата от него баба на Цветозара. Посочи, че не му позволили да доближи детенцето. "Много, много съжалявам за случилото се. Не мога да върна времето назад", каза Денчев. 

Разпоредителното заседание е насрочено за утре. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дърто животно, че и надрусани

Дърто животно, че и надрусани

10.12.2023 | 16:33

И се развява на свобода с някаква подписка, вместо вече да лежи докрая на живота си.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?