Следвайте ни

Заплашват родители, посочили дилъра в Душото

viber icon

Приятели и близки на задържан за пласиране на дрога младеж индиректно заплашват родителите на деца, които са го разобличили.  „Бащата на хванатия в двора на ОУ „Душо Хаджидеков“ Виктор Бурнарски най-предизвикателно засне с телефона си съпругата ми и детето пред Четвърто районно, а полицията не го спря. Приятели на младежа пък ме причакаха посред нощ пред къщи. Вероятно тези действия са с цел сплашване“, съобщи пред „Марица“ пловдивчанинът Иван Петлешков. Той е родителят, подал сигнал до органите на реда за екшъна, който се разигра в петък вечерта в ОУ „Душо Хаджидеков“. Тогава неизвестен младеж подгони деца в двора на училището, след като му изчезна пакет с дрога, оставен на оградата. Торбата с тревата обаче била предадена от децата на школския гард, който я заключил в стаята си, предии да си тръгне.

Към 18 ч. в петък, тъкмо се бях прибрал от работа, когато ми позвъни разплакана 12-годишната ми дъщеря. Тя ми съобщи, че дилър на марихуана разпитва за нея и други деца, защото си търсел пакета дрога, оставен по-рано на оградата на училището, разказа притесненият баща на петокласничката.

Той веднага отишъл в училището и заварил на мястото няколко младежи, двама от които били с черни шапки. Когато  ги попитал те ли преследват дъщеря му, единото от момчетата му казало, да не се занимава с тях, за да няма проблеми.

„Младежите дори не се притесниха, когато позвъних на полицията. А когато патрулът дойде, униформените ме попитаха аз ли безпокоя децата, имайки предвид момчетата, за които се знае, че пласират дрога. След като се представих, полицаите леко омекнаха. Въпреки това двамата с черните шапки, които ме атакуваха вербално, си тръгнаха. Останаха момче и момиче,  които, необяснимо защо, бяха изпратени от полицаите да си преместят автомобила, без да има полицай до колата“, възмущава се Иван Петлешков.    

В Четвърто районно той дал показания, като по свои канали предварително установил кои са момчетата с дрогата и ги дал на полицията. Оказало се, че те били известни на ченгетата. А когато вечерта около 23 ч. Иван тръгнал да се прибира, пред дома му, който е в близост до училището, го чакала група от петима мъже. „За да стоят по това време пред къщи, за мен това не е случайно. Виждал съм ги и знам, че те са наркодилъри от същата група. Подавал съм сигнали срещу тях, че употребяват алкохол в двора на училището“, каза Петлешков. Той отново извикал полиция, понеже се почувствал обезпокоен.

Междувременно още същата вечер единият от двамата търсени младежи се предал в Четвърто районно, а няколко часа по-късно – и другият.

На следващия ден, при ново даване на показания, бащата на задържания Виктор лично го инструктирал какво да говори на разпита, за да избегне наказателната отговорност, твърди Петлешков. „На всичкото отгоре бащата на единия от задържаните е правил демонстративни снимки на съпругата ми и на двете ми дъщери.  За този мъж, наричан Католика или Алф, се знае, че има заложни къщи и търгува със спирт. Той се представя за приятел на полицейските шефове и демонстрира позиции в районното. За мен това е недопустимо“, твърди Петлешков.

Днес по обяд Районният съд в Пловдив остави в ареста задържания Виктор Бурнарски.

Тази вечер в 18 часа в ОУ „Душо Хаджидеков“ е насрочена среща между родители, педагогически персонал и институции. На нея ще бъде обсъдена критичната ситуация и ще бъдат набелязани мерки за пресичане на пласирането на дрога в училището и осигуряването на безопасността на децата.     

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Даскал

Даскал

14.05.2019 | 18:56

Тоя парцал наречен вестник носи ли отговорност какво публикува като коментари? Или е по- важно да става титираж? Не ви е за първи път да се излива помия, ана вас да не ви пука.

Отговори
1 4
Простата директорка

Простата директорка

14.05.2019 | 18:25

Аз предлагам всички дружно да се изредим на директорката в дебелия пърдялник, нищо че е грозна... Слушахте ли я тая овца какви ги плещи пред журналята. Дърти комунистически отрепки са тези директори на училища, за 5 ст. работа не вършат мършите!!!

Отговори
4 1
Георги

Георги

14.05.2019 | 18:12

Някой обръща ли внимание какво се случва около професионалните гимназии на "арх.Камен Петков"

Отговори
4 1
Слави

Слави

14.05.2019 | 17:46

Заплахата е основен подход на "силните". И политици и селски хайвани действат по този начин...

Отговори
9 0
няма как да знаеш какво се случва

няма как да знаеш какво се случва

14.05.2019 | 17:26

това са измислици павеле. вземи малко да порастеш и на мозък и остави който трябва да върши каквото трябва. благодаря

Отговори
0 7
Павел Томов

Павел Томов

14.05.2019 | 16:18

Ами така ще е след като служителите от районното МВР, намиращо се на по-малко от километър от училище "Душо Хаджидеков", и отговарящи за сигурността на всички, включително и на учениците, , не си правят труда да уловят сто на сто отдавна познатите им дилъри, и да изчистят района от тях и наркозависимите! Около това училище, в което някога съм и учил, районът е толкова гъсто заселен с къщи и блокове, както и с присъствието на много таксиджии, така че няма начин тези отрепки да не бъдат засечени от сериозни хора, както и от камерите на заведенията наоколо и самото училище, дори и да бъдат заснети от охраната му! Така че човек без да иска започва да си мисли за някаква много лоша, бих казал престъпна "връзка" между наркоотрепките, някой от охраната на училището, както и отделни полицаи!? И когато, както напоследък често се случва, някой родител "излезнал извън нерви" вземе та пребие / Не дай си Боже убие! / някой тези гамени, то тогава ще започнем вкупом, включително и по медиите, да охкаме и ахкаме, ама как така, как и защо се случи това!!!

Отговори
17 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?