Следвайте ни

Замлъкнаха телефонните измамници в Пловдивско! Шест месеца без престъпление

viber icon

За първите шест месеца на годината в Пловдив и региона няма извършени телефонни измами. За същия период на 2019-а са регистрирани общо 4 – две в Пловдив и две в Асеновград. Три от тях са разкрити, извърителите от четвъртата се издирват. Това каза на брифинг апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов. 

Отчита се и тенденция към намаляване на битовата престъпност в Пловдивско, като това е в резултат на добрата съвместна работа на полицията и прокуратурата, каза той. 

За първото полугодие на 2020-а извършените кражби са общо 812, а за същия период на миналата година – 972. Грабежите за първите шест месеца на годината са 46, а през 2019-а – 48. 

Престъпленията, свързани с наркотични вещества, са общо 302 за полугодието. Тук не е настъпила съществена промяна, тъй като през първите шест месеца на 2019-а са били 301.

Повишава се разкриваемостта на тези престъпления – ако през първото полугодие на 2019-а е била малко над 23 %, то за същия период на текущата година се е вдигнала  на близо 35 % .

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?