4020

Залятата с киселина ясновидка в "Тракия" била заплашвана няколко пъти с "Ще те потроша!"

До броени дни ще стартира делото срещу двамата мъже от Враца - Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов, които в съучастие заляха с киселина ясновидката Тони в пловдивскiя квартал "Тракия". Прокуратурата вече е внесла обвинителния акт срещу тях, като предстои Районният съд да насрочи разпоредително заседание. 

В хода на разследването e установено, че пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в „Тракия“. Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна, като за нея се грижели асистенти. Не дължала на никого пари и не получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов я посетил през есента на миналата година и й заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие я посетил още няколко пъти.

Той и Йордан живеели във Враца в един и същи квартал. Познавали се от около 6-7 години. През месец март взели общо решение да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина гадателката. Мотивът за това тяхно решение бил неудовлетвореност във връзка с извършваната от нея дейност по гадаене на кафе и карти срещу заплащане. Двамата направили уговорка помежду си и за разпределение на техните роли – Йордан да я залее, като дейността му да бъде подпомогната и умишлено улеснена от Веселин чрез отстраняване на спънки и набавянето на средства.

На 14 март двамата се придвижили от Враца до Пловдив с лекия автомобил на Веселин. Паркирали близо до жилището на пострадалата жена. Веселин застанал в близост до сградата и наблюдавал за лица, които биха попречили на Йордан или биха разкрили извършването на деянието. Цветанов се качил в апартамента на Тони и лиснал към нея сярна киселина. Киселината попаднала в областта на лицето, шията, гръдния кош, корема, горните и долните крайници на жената. След това напуснал апартамента, отишъл до паркирания автомобил и двамата се прибрали във Враца.

Към момента 41-годишният Йордан и 50-годишният Веселин са с взета мярка "задържане под стража".

 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Notty2002

Notty2002

19.07.2023 | 19:07

Money making home based work to start earning every day more than $600 simplydoing copy and paste work online. Previous month imade $18320 from this job andi gave this only 2 hrs from my whole busy day. Very simple to do work andregular earning from this are much better than other regular 9 to 5 jobs. Go tothis site right now for more info. . . HERE ————->> Www.FB.DailyPay7.Com

Отговори
0 0
Булгаристан е африканска държава

Булгаристан е африканска държава

19.07.2023 | 15:28

от Третия свят, а не болни шоро+_шояди да си фантазират, какви "европейци" сме и как добре се живеело!

Отговори
1 0
Психолуди колко щеш..то ако са нормални,няма и какво да дирят там при

Психолуди колко щеш..то ако са нормални,няма и какво да дирят там при

19.07.2023 | 11:57

Тая “гледачка”.Прости,злобни и отмъстителни!

Отговори
5 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?