Следвайте ни

Заловиха серийни крадци, вършали в цял Пловдив

Автори на серия посегателства са разкрити от служителите на реда в Пловдив. Съвместните действия са осъществени от криминалисти на Второ, Трето, Четвърто, Пето и Шесто районни управления. В хода им са събрани доказателства, че през последните месеци двама пловдивчани, на 29 и 31 години, са извършили 10 кражби от търговски обекти.

По идентичен начин – с взлом, мъжете отнели различни парични суми от заведение за бързо хранене на ул. „Христо Г. Данов“, баничарница, фирмен офис и 3 кафенета на територията на район „Северен“, два магазина и закусвалня в жк „Тракия“ и сладкарница на ул. „Лев Толстой“.

С постановление на районната прокуратура те са задържани за срок до 72 часа.

 Друг жител на областния град, на 34 години, участвал в едно от посегателствата, е обявен за издирване.  И тримата мъже са с богато криминално минало и присъди. Работата по установяване на съпричастността им към подобни престъпления продължава под наблюдение на прокуратурата.  

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?