Следвайте ни

Заловиха двама, продавали защитени птици на Руския пазар

viber icon

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите  Пловдив и полицаи заловиха двама, извършващи незаконна търговия със защитени птици в района на Руския пазар. Това стана  при съвместна акция на екоинспекторите и представители на III РПУ на МВР – Пловдив.

При извънредната проверка през почивните дни служителите на екоинспекцията са установили, че двама граждани продават 7 екземпляра защитени диви пойни птици от видовете кардарина и диво канарче. Единият от тях се е оказал непълнолетен, а вторият е бил без документи и е отведен в районното управление на МВР за установяване на самоличността му. Служителите на РИОСВ – Пловдив са образували административно-наказателно производство за притежаване на защитени видове в нарушение на разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие. Птиците са освободени.

За този вид нарушение законът предвижда санкция между 100 и 5000 лева плюс 40 лева за всеки защитен екземпляр.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

До Екоинспекторите в града

До Екоинспекторите в града

15.12.2020 | 19:19

Има една стара къща , в съседство с хотел Одеон на ул. Отец Паисий , номера мисля е 42 , резидаво боядисана отвън . От задната страна на къщата , от към главната улица и пощата има няколко кафеза с кандарини , скатии и други видове птички , човекът има и кафези с капани и си ги хваща . Тези кафези ги гледам вече 2-3 години , не знам как до сега някой от тези екоинспектори не ги е видял .

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?