71

Заловиха 21 мигранти от Афганистан на АМ "Тракия" до село Труд

Общо 21 нелегални мигранти са заловени на АМ "Тракия" до пловдивското село Труд. Случаят, за който "Марица" първо информира, е от понеделник сутринта.

Тогава полицията спира за проверка микробус, управляван от 36-годишен. Служителите на реда установили, че в товарния отсек на колата се намират 21 чужденци – граждани на Афганистан, без документи за самоличност, всички мъже. Двама от тях били на възраст под 16 г. Малко по-късно на автомагистрала „Тракия“, в района на пътен възел „Гелеменово“, било спряно и БМВ, което се движело като пилотна кола. Какво медията ни писа, в нея се намирали М.М. на 27 години и Х.Х, на 33 години. На първият се наложи пожарникари да разрежат белезниците му с флекс, тъй като след ескорта до Трето районно униформен не е успял да ги отключи. 

И тримата са задържани за 72 часа. Очакват ги една до шест години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева. Колата и микобусът ще бъдат отнети в полза на държавата. Предстои Районната прокуратура да внесе искане за постоянното им задържане под стража.

Чуждите граждани са настанени в Миграционен център. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

22.06.2022 | 17:10

Не бе....тез пришалци ут авганистан идеха тука на свадба бе. Те са уркестар и танцьори на традициунални кючеци ут Азия-ко шарифити са занимават сас тях сига. Язък, утиди празнинствоту на братчедити вав карлово.

Отговори
0 0
Филибелия

Филибелия

22.06.2022 | 16:12

Разстреляйте ги заедно с шофьора,за да не идват други! - Нещастен случай...

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?