Следвайте ни

Заловеният търговец на антики дарявал на НИМ ВИДЕО

viber icon

Един от иманярите, които са търгували антики и ценни монети зад граница, дарявал културни ценности на Националния исторически музей. Това стана ясно от думите на Георги Карабелиев, който седна на подсъдимата скамейка вчера. Съучастникът му е Стоян Мирков.

„Първата мраморна римска статуя съм я намерил аз и доброволно съм я предал – за хората. Стойността на това, с което бях хванат не е дори 1% от стойността на това, което съм дарил. Ще ви кажа защо няма да се укрия – аз имам две деца и те са тийнейджъри, в много трудна възраст. Много пъти съм ги водил в музея, за да им покажа какво съм дал аз“, каза Караделиев пред съда.

В съдебната зала пък адвокатът на Стоян Мирков, адв. Орлин Търновалийски, започна пледоарията си с това, че обвиняемият имал 7-годишен син, а при претърсванията в автомобила му не били намерени забранени вещи. Освен това той представи 2 епикризи за инфаркт на майка му. Само Караделиев е напускал страната 30 пъти от началото на годината. Освен това имало опасност и да въздействат върху показанията на свидетелите. 

Снимки: Атанас Кънев

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?