46
Следвайте ни

Заловен до Пловдив бракониер: Намерих случайно рибата и я взех!

viber icon

2 бона глоба отнесе бракониер, заловен от полицията в Пловдив. Мъжът нямал разрешително за риболов, но въпреки това решил да пусне мрежите. Kъсметът му обаче изневерил и на връщане към дома си бил хванат от униформените. 

Бракониерът действал между 2 и 4 часа вечерта. Служители на районното в Раковски спрели колата му за проверка на входа на село Дрангово. Вътре открили хрилни мрежи с обща дължина 536 м. и с размер на окото 6 см., 8 килограма шаран и 90 килограма каракуда, зелена гумена лодка с две гребла,  помпа тип „жаба“,  спасителна жилетка и гумен гащеризон. 

Отвели бракониера до районното. Там пред него измерили улова и описали какво е намерено. След освобождаването на рибата от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури му съставили акт за 2 бона. Хванатият в крачка бракониер се подписал, но посочил, че има възражения. „Тези неща  ги намерих случайно и ги взех“, обяснил той и обжалвал акта. Преди няколко дни обаче магистратите от Районния съд в Пловдив потвърдили санкцията. Все пак бракониерът има право да обжалва в рамките на две седмици.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Майна

Майна

18.11.2021 | 00:18

Такива бракониери и еко терористи направо ги убивайте където ги сварите. Трепане му е майката

Отговори
2 0
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

17.11.2021 | 18:41

Този направо го признах.Искам да му задам един съвсем простичък въпрос-Ти майка си ли търси посред нощите между 2 и 4 часа на язовира,та успя най-случайно да намериш рибата.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?