46

Закупуват още 1200 ленти с шипове за полицията, за да спират джигити и мигранти

Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти с шипове за принудително спирае за нуждите на МВР. Те ще бъдат разпределени из полицейските дирекции в страната. Това каза пред журналисти в Пловдив шефът на "Охранителна полиция" в ГДНП комисар Венелин Младенов, който присъстваше на обучение на полицаи при действия с неподчинили се на разпореждане водачи, предаде репортер на "Марица". Той посочи, че към момента МВР разполага със 759 такива ленти с шипове, с тях са оборудвани патрулните коли. 
 
 "Такива обучения ще бъдат проведени в цялата страна. Те се правят, за да се опреснят знанията на служителите на реда за действията при принудително спиране", каза Младенов.  По думите му, при необходимост тези ленти с шипове могат да се използват и при наложително спиране на превозни средства с нелегални мигранти. Допълнително с такива ленти ще бъдат снабдени патрулите по АМ "ТРакия", която е основен коридор на трафикантите, както и КПП-тата по границата. 

По време на обучението днес стана ясно, че лентата с шипове се разгъва за броени секунди, като няма опасност да обърне преследваната кола дори и при скорост от 120-130 км. Когато шиповете се забият в гумата, въздухът излиза много бързо и така превозното средство остава стабилно, макар и по джанти. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Чифутски номера и простащини

Чифутски номера и простащини

25.11.2022 | 19:27

Закупуват чифутските мърди от чифутски фирми Щото за 77 години чифутско комунистическо управление на България великия им Кремиковци не можа да ги произведе на ишлеме

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?