46

Закрита фирма спаси столевката на пловдивски шофьор

Пловдивски шофьор отнесе 100 лв. глоба за превишение на скоростта. Мъжът зад волана на мерцедес бил засечен в нарушение по ул. "Васил Левски" в града под тепетата. Полицейската камера засякла, че скоростта на колата му е 75 км/ч при позволени 50 км/ч. Последвал електронен фиш. Тъй като според справката на полицията колата била фирмена, електронният фиш бил адресиран до управата.  

От фирмата обжалвали с железен мотив. Преди датата на извършване на нарушението, има съдебно решение, с което е обявена несъстоятелност и заличаване на търговеца от търговския регистър. В този случай глобеният шофьор не бил част от фирмата предвид, че към момента на заснемане с полицейската камера тя не е съществувала. 

"По посочените съображения следва да се приеме, че неправилно жалбоподателят е привлечен към административнонаказателна отговорност и електронния фиш следва да бъде отменен", се казва в решението на магистратите. То подлежи на обжалване пред Административния съд в града под тепетата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ха,ха,ха…

Ха,ха,ха…

26.09.2022 | 14:15

Пак падна фиш.А бе,какво става с тия наказания,все ги свалят след това в съда,обжалване-или неправилно написан,или камерата с протокола в др.време или улицата не била тази,на която е извършено нарушението…все някакви..неизвестни..?!

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?