Следвайте ни

Закопчаха пловдивски кръчмар, вдигнал купон насред епидемията

viber icon

Пет денонощия в ареста на поделение на МВР ще прекара 54-годишен пловдивчанин във връзка с извършено нарушение насред епидемията от коронавирус.

 На 16 март във времето от 22 ч. до 24 часа, мъжът затворил заведение в кв. "Христо Смирненски" на улица „Царевец“ и организирал частно събиране. В хода на извършена проверка от служители на РЗИ и полиция, мъжът се държал непристойно и започнал да отправя обиди към длъжностните лица. 

Органите на реда са съставили акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Материалите по случая са докладвани на пловдивския Районен съд и 54-годишният мъж е с наложено административно наказание" задържане в структурно звено на МВР " за срок от 5 денонощия. 

Припомняме, че само преди дни депутатите спешно предприеха промени в НК , заради нарушаване то на карантината. Бе направена и поправка в чл.355 от НК която предвиждаше досега, че ако деянието е извършено по време на епидемия със смъртни случаи наказанието е лишаване от 1 г. или поправителен труд. Според промените наказанието ще бъде лишаване от свобода до 3 г и санкции от 1000 до 10 000 лв.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

сега да плати 50 бона и лежи 5 години, мизерника дебилен

17.03.2020 | 17:00

ей тва, ганьо мухливия алчник ще ни затрие..не короната!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?