Следвайте ни

Закопчаха Ичо Транса, завлякъл 10 пловдивски фирми с големи пари

viber icon

При акция на пловдивски криминалисти във Враца бе задържан изпечен мошеник, ужилил близо 10 големи местни фирми, научи "Марица". 44-годишният бизнесмен Ивайло Тодоров, известен като Ичо Транса, е бил закопчан от нашите ченгета тази сутрин.

Врачанинът Тодоров, който е собственик на таксиметровата фирма "Ичо транс", е бил атакуван около 10 ч. предиобед. Полицаите бързо му сложили белезници, след което го натоварили на кола със син буркан и го докарали в Пловдив.

Според първоначалната информация Ивайло Тодоров е уличен в престъпление по чл. 209 от Наказателния кодекс за измама. Той е успял да завлече няколко пловдивски фирми с доставки на моторни масла и акумулатори. Сред ужилените тукашни компании са "Ауто 1", "Аутогранд", "Роберт Бош България", "Ауто хит" и др. По данни на "Марица" измамата е в размер на поне 45 000 лева. Тепърва ще се разплита кълбото с измамите, които бизнесменът е вършил под тепетата.

През последните десетина години срещу задържания врачанин има купища подадени жалби. Коронният му номер бил да взема големи суми пари назаем от познати. След това обаче "забравял" да ги върне. Когато заемодателите започнели да го притискат, той пускал срещу тях жалби за рекет.

По непотвърдена официално информация срещу Ичо Транса и неговите съучастници има подадени поне 100 жалби от изгорели по тази схема. В последно време обаче явно е сменил тактиката и е завъртял шашми с автомасла и части, но пак е стъпил накриво.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?